Черно море започна участието си в плейофната фаза на първенството с домакински успех. Домакините спечелиха минимално с 1:0 срещу Витоша (Бистрица) под дъжда на стадион "Тича", удължавайки серията на "тигрите" без победа, която вече изглежда безкрайна - за последно те спечелиха на 1 септември миналата година.

Двата отбора играха на същото място и преди седмица, когато домакините пак спечелиха в последния кръг на редовния сезон.

Напълно според очакванията "моряците" натиснаха още от първия съдийски сигнал и закономерно поведоха след по-малко от четвърт час футбол. Исмаил Иса отбеляза попадение в 13-ата минута, като то се оказа и единствено до края на двубоя. 

Нападателят завърши добре организирана атака на варненци, започнала с пас от дълбочина към Цветомир Панов, който центрира отляво и намери по отличен начин Иса, който вкара с глава за 1:0. 

Футболистите на Витоша изглежда се мотивираха от получения гол и от своя страна имаха два добри шанса, като първо Панов изчисти от голлинията прехвърлящ удар на Илия Димитров. Малко преди почивката Венцислав Бонев нацели гредата на Черно море след удар с глава.

Второто полувреме премина предимно под контрола на Черно море, но повече голове така и не паднаха. 

Домакините са начело в група "А" на втората осмица на родното първенство с общо 43 точки, докато Витоша остава на дъното с едва 6.