Членът на Надзорния съвет на "Левски" - Петър Ганев, коментира появилите се вчера информации, че клубът може умишлено да се откаже от професионалния футбол.

Пред "Нова" Ганев сподели, че не вижда логика в подобен ход и какво точно може да промени той в клуба.

Той призна, че ситуацията е тежка и се дължат заплати за няколко месеца, но все пак голяма част от наследените задължения към играчи са изчистени.

"Безсмислен разговор как да отиваме във "В" група и то какво да правим там. Аз дори не разбирам каква е идеята зад едно подобно решение. Това не стои на масата. Левски няма намерение да фалира нарочно или ненарочно.

Самият факт, че дължиш заплати не те води автоматично до фалит. Той още се чисти. Много падна списъкът, преди беше много дълъг, с много големи суми. Намаля драстично. Малко са перата на останали такива плащания. Задълженията за миналата година общо взето са изчистени. Разбира се, има текущи проблеми. Няколко месеца не са плащани заплати. Вече говорим за 2021 година.

Около спонсора няма нищо сигурно. Нито нещо на масата, което трябва да се обсъжда от Управителния или от Надзорния съвет. За съжаление сме в тази ситуация от много време".

Вчера имаше и официална позиция от клуба, в която само се каза, че собственикът Наско Сираков ще се обърне към "синята" общност на Великден.