Датската федерация публикува в социалните мрежи поредната информация за състоянието на Кристиан Ериксен - тема, изместила мачовете и головете от Евро 2020 като водеща.

След кошмарните гледки от съботната вечер на мача Дания - Финландия, сега халфът е в болница в Копенхаген.

Ето какво написаха от датската федерация:

"Тази сутрин говорихме с Кристиан Ериксен, който изпрати поздрави на своите съотборници. Неговото състояние е стабилно и той продължава да бъде хоспитализиран за по-нататъшни изследвания.

Отборът и щабът получиха голяма помощ в кризисната ситуация и ще продължат да се подкрепят взаимно след вчерашния инцидент.

Бихме искали да благодарим на всички за сърдечните пожелания към Кристиан Ериксен от фенове, играчи, кралските семейства на Дания и Англия, международни асосиации, клубове и други. Насърчаваме всички да пращат пожеланията си до Датската футболна федерация, където ще се уверим те да бъдат предадени на Кристиан и неговото семейство".

В същото време лекарят на отбора на Дания - Мортен Босен, разказа за първи път какво точно се е случило на игрището в 42-рата минута на срещата в събота.

"Когато ни повикаха на терена Кристиан лежеше настрани, дишаше и имаше пулс. Ситуацията обаче се промени много бързо, затова трябваше да му направим сърдечен масаж, а парамедиците също се отзоваха много бързо", разкри докторът на "червения динамит".