Димитър Димитров-Херо, който е начело на старозагорския Берое, призова за изчистване на корупцията от родния футбол.

Пред БНТ опитният специалист сподели, че в родния футбол е нужна промяна, а начело на БФС трябва да застане честен човек.

Той коментира и изявите на своя Берое, който направи страхотно впечатление от началото на сезона, като даде заявка за челните места в родния шампионат.

"Моето желание е президент на БФС да бъде коректен, честен човек. Който да създаде правила, които да се спазват. Да се изчисти корупцията до минимум, ако е възможно. За да се радват хората на истински и честен футбол, който се решава на терените, а не задкулисно и подмолно.

Доста треньори предпочитат да работят ежедневно в клубовете, отколкото в националния отбор. Там е по-скоро селективна работа. Треньорството, като че ли отива на втори план. Но това не е непривлекателна работа, а чест за всеки специалист. Моята философия е, че трябва да се селектират футболистите в най-добро състояние, защото има някои имена, които не са в добро състояние и би трябвало да не се робува на имена. Аз не деля играчите на млади и стари. В младежкия отбор има добро поколение, но е силно казано да бъдат наложени. Те сами трябва да си извоюват тези позиции. Изкуственото налагане не го приемам.

ЦСКА е изключително силен отбор за нивото на България, с много добра селекция. С огромна дълбочина в състава и вариативност. Не заслужавахме да загубим преди това от Локо Пловдив и Лудогорец. Надявам се в следващите мачове да бъдем в пълноценен състав, за да имаме и ние по-голяма дълбочина и да се върнем към победите", завърши Димитров.