Освен игровите проблеми на терена и финансовите трудности, Левски има много неща за решаване и около селекцията си.

Причината е, че десет от играчите на "сините" са с изтичащи договори през лятото, като на този етап преговори за нови такива не се водят.

Ако в близките седмици не се предприемат стъпки по разрешаването на тези казуси, то Левски може да се наложи да търси почти цял нов отбор през лятото.

С изтичащи договори за близнаците Радослав и Борислав Цоневи, които все още не са напълно готови за игра след тежките си травми. За тях обаче собственикът Наско Сираков заяви, че има устна договорка за продължаване на договорите.

Не е ясна обаче каква е ситуацията с каптиана Мартин Райнов, както и други двама от по-опитните играчи - Николай Михайлов и Валери Божинов, които обаче така или иначе рядко получават шанс за изява.

В списъка с изтичащи договори за още титулярния вратар Звонимир Микулич, както Ребин Сулака, Драган Михайлович, Матео Стаматов и играещият под наем в тима Стивън Петков.

Едва ли "сините" ще направят опит да задържат всички играчи от списъка, но освен близнаците Цоневи, хора като Мартин Райнов, Звонимир Микулич и Ребин Сулака на този етап имат основна роля в състава.

При всички положения на "Герена" ще има няколко нови през лятото, като на този етап се спрягат имената на двама крайни бранители.

Едното е на сърбинът Милош Цветкович, който прекара два сезона в Левски и записа 69 мача за клуба. Десният краен бранител също така добре се познава с треньора Славиша Стоянович.

Друго възможно попълнение е Александър Василев от Берое, който играе на позицията ляв краен бранител, където Левски изиптваше доста сериозни проблеми през целия сезон.