Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов отправи обвинения към претендента Димитър Бербатов.

Екзекутора на Франция се изказа доста неласкаво за чисто човешките качества на Бербо и обвини хора от екипа му в наглост.

"Честно казано, сагата я създаде екипът на Бербатов. Просто трябваше да се примирят, след като загубиха битката на конгреса. Трябваше да приемат загубата и да чакат по-добри времена за тях. Явно екипът на Бербатов желае горещо да е фактор в българския футбол, но още не му е дошло времето.

Не познавам Бербатов като човек. По мое време преди години той се наложи в мъжкия отбор на ЦСКА. По мое време като шеф в клуба стана трансферът му в Германия, аз участвах при продажбата му в Байер. Така че - познавам качествата му на футболист, но не и на човек. Не знам дали и хората го познават въобще извън терена. Познавам обаче екипа на Бербатов. Това са много амбициозни хора, които преминават границата и даже стават нагли", сподели Костадинов пред Блиц.

Той се върна и към кошмарното отнемане на лиценза на ЦСКА през 2008 година, като обвини тогавашния президент Александър Томов. Костадинов бе спортен директор на "армейците" при разразилите се събития.

"За лиценза на ЦСКА ще кажа няколко неща. Имам предвид за пролетта на 2008 година, когато аз бях изпълнителен директор и ни отнеха европейския лиценз. Бях много обвиняван за случилото се, негативизмът по мой адрес даже продължава и от някои до днес. И нека сега да кажа каква е истината. Може би няма да назова точната сума, но трябваше да бъдат платени около 300 000 или 320 000 евро. Имахме срок от една седмица. В тази една седмица се случиха много интересни неща. Президентът на ЦСКА отиде в чужбина да гледа мач от Шампионската лига и ни увери, че всичко е наред. Аз и финансовият директор се чудехме какво да правим.

Получих предложения от хора да дадат пари, да помогнат на ЦСКА. Това бяха мои лични приятели, които не са се тупали по гърдите пред обществото, че са големи цесекари. Но в крайна сметка не зависеше нищо от мен, а от президента на клуба. Това е най-лошото нещо, което ми се е случвало като футболен ръководител. Беше тежко, защото ЦСКА притежаваше изключително силен отбор", обобщи Костадинов.