Завръщането на Христо Стоичков на стадион "Българска армия" очаквано предизвика еуфория сред феновете на ЦСКА.

Камата бе основна фигура в празника преди двубоя с ирландския Сейнт Патрикс Атлетик, който започва в 20 часа.

Над 3000 души се събраха пред "Армията", за да приветстват носителя на "Златната топка". Легендата донесе най-ценното си отличие и позволи на всеки да се снима и да получи автограф. А опашката бе наистина внушителна и въпреки тежката жега в София, всички чинно чакаха реда си да се докоснат до Стоичков.

Над два часа Камата раздава автографи под жежкото слънце, а за да го поздрави, специално дойде още една легенда - старшията Димитър Пенев, който също се включи в празника.

Ето какво сподели Стоичков по повод събитието и случващото се в ЦСКА:

"Когато има организация, е лесно, мисля, че организацията е супер с тези момчета и момичета, които са тук. Важното е, че феновете са подредени и знаят за какво става въпрос. Докато не свършат те, аз няма да си тръгна от тук, мачът може да почака.

Обичта и уважението няма да пристигнат. На този стадион колко години съм прекарал и след това алеята, която е направена за всички спортисти на ЦСКА, ти дава основание и удоволствие да си тук. За мен е същият ден, какъвто беше и декември 94-та. Спомени големи, благодаря на моето семейство, приятели, треньори, всички футболисти и фенове. Тази Златна топка е за тях. Това, което съм постигнал, е заради тях.

Няма начин да не отида на мача. Като всеки българин, ще се радвам на победите. Импулс мога да бъда към публиката, на терена не мога да помогна с нищо. Мисля, че Саша ще направи така, че да ги мотивира достатъчно футболистите. Хората, които ще дойдат, също ще подкрепят отбора. Мисля, че една изразителна победа ще даде спокойствие и самочувствие за реванша.

Обликът винаги може да се подобрява, да се иска повече, да се вложи футболистът повече, да знае историята на ЦСКА, да знае къде отива, да тренира максимално и когато дойдат мачовете, да играе и да покаже това, което може. Както аз съм бил. Без да те мотивират и да роботиш през седмицата няма как събота и неделя да очакваш нещо да постигнеш по време на мачовете.

Трябва да бъдеш максимално концентриран. Много пъти съм ги питал къде отиват - "Отивам на тренировка" - и аз питам: "Ама някакви задачи имате ли?", "Ами не знам" ми отговарят. И край, разговорът приключва", заяви Стоичков.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА