Феновете на Левски са събрали над 600 000 лева с различните си кампании в последните 20 дни, информира клуба чрез официалния си сайт.

В опит да спасят столичния гранд от фалит, "сините" привърженици събираха пари чрез банкови преводи, SMS-и, покупки на клубни артикули и закупуването на билети за виртуалния 106-и рожден ден на клуба, който бе на 24 май.

Так цялата сума, постъпила в касата на клуба благодарение на феновете за тези 20 дни е 631 451 лева.

Най-голямата сума е събрана от даренията в различните платформи, които клубът предостави. Тази сума възлиза на 299 886 лева.

Продадените 22 340 билета за виртуалния клубен рожден ден пък са донесли на клуба сума от 295 294 лева. Стойността на продадените билети е 301 832 лева, но фирмата, която организираше продажбата е удържала своите такси и комисионни.

Феновете също така са закупили артикули от фен магазина на стойност 36 271 лева за този период.

Тези цифри са даренията само и едиснтвено на феновете, като в тях не е включено дарението от 500 000 лева, което фирма на депутата Делян Пеевски направи.

Заради проблемите на Левски, от февруари насам именно феновете са основният спонсор на клуба, като за тези месеци събраните средства са над 2 милиона лева.

Очаква се в близките дни да има развръзка около собствеността на клуба и голмайстор №1 в историята на "сините" - Наско Сираков, да получи мажоритарният пакет акции. Ако това се случи, то Сираков обеща да свика пресконференция, на която ще обяви плановете си за бъдещето на Левски.