Бившият играч на Манчестър Юнайтед - Габриел Обертан, вече е свободен агент, а слуховете му за евентуално завръщане в Левски не спират.

След напускането си на столичния гранд, французинът прекара два сезона и половина в турския Ерзурумспор, като помогна на тима да се класира в елита на страната. Обертан обаче вече е свободен агент, а опцията Левски стои на дневен ред.

Той вече е работил с треньора Славиша Стоянович, като пожела да си тръгне точно след раздялата със словенския специалист в началото на 2019-а. Именно под ръководстовто на Стоянович, Обертан изигра най-силните си мачове на "Герена".

Качествата на атакуващия халф, който прекара 7 сезона във Висшата лига са безспорни, но мнозина поставяха под съмнение себераздаването му в доста от мачовете, в които той очевидно не даваше своя максимум.

При Стоянович обаче той значително вдигна нивото си, като в силните му мачове той обикновено бе с класа над останалите 21 играчи на терена.

Освен желанието на Стоянович отново да работи с Обертан, за трансфера помага и бившият собственик на тима Спас Русев, който е в добри отношения с французина.

Тук обаче изниква въпроса около възнаграждението на французина. При предния си престой на "Герена" той бе сред най-скъпоплатени футболисти в цялата история на елита ни изобщо.

Всички знаем каква е ситуацията в Левски в момента, където има скромен таван на заплатите и политика на тотално свиване на разходите.

При евентуалното му идване в тима този таван ще трябва да бъде нарушен в пъти, защото едва ли Габриел Обертан ще реши да се върне срещу сума по-малка от порядъка на около 20 или 30 хиляди евро.

По време на предишния си престой в Левски той изигра 59 мача в рамките на сезон и половина.