Крайният защитник на италианския шампион Интер Дензел Дъмфрис е бил обиждан на расова основа от феновете на Лацио при снощното гостуване на "нерадзурит" в Рим. Това далеч не е първи подобен случай в местния футбол, а за случката се разбра след края на мача, който бе спечелен от домакините с 3:1.

Дори напротив, нападките от трибуните на расова основа са нещо сравнително честно срещано по време на мачовете в Италия. Досега през сезона Майк Майнан от Милан и Калиду Кулибали от Наполи се оплакаха от подобни случки.

Телевизионните камери уловиха момент, в който фен на Лацио издава маймунски звуци по адрес на Дъмфрис, който е роден в Ротердам, но произхожда от Аруба.

Нидерландският национал не бе в стартовите единадесет на Симоне Индзаги, но се появи в игра малко повече от двадесет минути преди края. Дъмфрис премина в редиците на Интер през лятото, когато миланския гранд плати на ПСВ Айндховен трансферна сума в размер на малко повече от 22 милиона евро.

По-рано през кариерата си футболистът коментира темата с расизма по стадионите, като подчерта, че не обича да бъде поставян в ролята на жертва, но подобни случки нямат място в спорта.