Пеп Гуардиола не пропусна да се заяде с Манчестър Юнайтед, след като в неделя "червените дяволи" взеха първия си трофей от 6 години.

Те победиха на финала за Купата на лигата Нюкасъл с 2:0, а Пеп, саркастичен в своя стил напоследък, коментира темата по време на своята пресконференция преди днешния мач на неговия Сити срещу Бристол Сити в Купата на ФА.

"Предполагам, че Юнайтед не спечели трофей толкова време, защото не харчиха много пари, както го правим ние - измайтапи се мениджърът. - Ако похарчат още малко пари, може да успяват по-често".

Гуардиола добре знае какво и защо казва. Юнайтед е пръснал 685 милиона лири за играчи в последните пет години, повече от 660-те, дадени от Сити. Само Челси е над тези цифри от английските клубове.

"Нормално е да се върнат сред силните отбори на върха - коментира вече по-сериозно Пеп. - Те са голям клуб, отборът е пълен с добри играчи, а Тен Хаг върши чудесна работа."

Забелязва се, че почти всяка пресконференция на мениджъра на Сити в последния месец се превръща в малка стенд-ъп комедийна сценка, като има чести шеги и "стрелички" към противниците.

Очевидно Гуардиола е бесен на обвиненията срещу клуба, който е разследван за нередности при финансовите си дела.