Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че отборът му не е успял да достигне нивото на Ливърпул през този сезон и титлата на мърсисайдци е напълно заслужена.

Хората на Юрген Клоп спечелиха първи трофей за Ливърпул във Висшата лига след 30-годишна пауза. Това официално се случи след снощната загуба на "гражданите" от Челси с 1:2 на "Стамфорд Бридж".

"Може би нямахме същата страст. Ливърпул игра всеки мач сякаш това е последният им шанс. Вероятно ние не получихме този импулс, особено в ключовите моменти от първата половина на сезона. Това е реалността, толкова много изоставаме.

Ливърпул бяха фантастични в постоянството си по време на целия сезон. Ние изпуснахме точки в началото, а те не. Ще трябва да се възстановим следващия сезон, да бъдем по-постоянни и да вземем точките, които през тази кампания изпуснахме.

Това е реалността. Преди две години бяхме с 25 точки пред Ливърпул, а сега те ни водят с много. Не може да забравим, че спечелихме две титли. Това беше голям успех за нас и за клуба в последните шест, седем, осем години. Трябва да гледаме в перспектива, да бъдем скромни и да кажем "не може да печелим всеки път". Трябва и да научим как да избегнем такива ситуации следващия път", заяви Гуардиола, който поздрави конкурентите за титлата.