След двете си поредни инфарктни поражения с резултат от 2:3, Хебър успя да се върне на пътя на победите.

Воденият от Любослав Пенев пазарджишки тим победи последния в класирането Етър с 3:0 и два кръга преди края на редовната част от сезона, дори има надежди за предсрочно спасение.

Хебър, който от няколко месеца се бори със сериозни организационни проблеми и драстично намален бюджет, взе задължителния успех, с който събра актив от 30 точки и временно заема 11-ото място. Тимът се намира на две точки от 10-ата позиция, която осигурява предсрочно спасение още преди плейофите.

Макар и с мач повече, Хебър се откъсна на пет точки от 14-ата позиция, която праща заелия я тим на бараж за оцеляване, а също така друпна на наглед комфортните 12 точки над зоната на директно изпадащите.

А колкото до Етър, там седмата загуба в последните осем мача остави тима категорично на последното място с едва 13 точки, като от доста време изглежда, че "болярите" ще са един от двата директно изпадащи отбора.

Иначе днес в Пазарджик герой за Хебър бе Марк-Емилио Папазов, който отбеляза две от попаденията за успеха.

Той откри резултата с прекраасен гол в 17-ата минута, когато овладя топката на фланга, влезе към центъра на игрището и с чудесен удар по диагонала се разписа - 1:0.

Хебър продължи да е по-добрият тим на терена и имаше няколко шанса да удвои, а задачата на пазарджиклии се улесни от Георги Александров, който в 70-ата минута си изкара втори жълт картон и остави Етър с човек по-малко.

А малко след това Марк-Емилио Папазов получи чудесен пас от Нзи, овладя топката и покачи на 2:0, с което осигури успеха на Хебър.

Все пак в последните секунди на двубоя Хебър стигна и до трети гол - ново красиво изпълнение, този път на Шейх Диаманка, който оформи класическото 3:0.

Новината след края на мача бе, че Любослав Пенев спря своя бойкот срещу телевизията, предаваща мачовете от Първа лига и за първи път от няколко седмици даде интервю, в което говори по същество и по това, което се случи на терена.