"Едно летище на 12 км от Париж се превърна в Уудсток в понеделник вечер".

Така написа "Ле Паризиен" по темата, показвайки снимки с опашки от хиляди хора около аерепорта "Ле Бурже", където бе съобщено от някои онлайн източници, че ще кацне частният самолет на Лео Меси.

Имаше всякакви хора - черни и бели, старци, жени с деца... Някои носеха фланелки на ПСЖ, други - на Аржентина с десетката на Меси.

Той не пристигна в понеделник вечер в Париж, а посрещачите седяха там, докато не се намеси полиция в малките часове на нощта. И пак мнозина не си тръгнаха, заявявайки пред камерите на телевизионните екипи на летището, че ще чакат, докато не го посрещнат.

А това може да стане днес, тъй като каталунският в. "Мундо депортиво" обяви, че договорите са финализирани и Меси тръгва за медицински прегледи.

Пред неговата къща в квартала Кастелфедес също има стотици хора, а там настроението е различно. Феновете на Барса още не могат да повярват, че техният идол напуска.

Стадион "Парк де Пренс" е обсаден от понеделник в очакване на новината - ПСЖ да вземе Лео Меси

Снимка: AP/БТА

Хиляди се струпаха и рано тази сутрин пред стадиона на ПСЖ - "Парк де пренс", за да чакат новината от клуба за трансфера.

А той е най-големият на века, без никакво съмнение. Да, може и да е като свободен агент, далеч от 222-та милиона евро, платени на Барса от ПСЖ за Неймар, но като ефект, преминаването на Меси в Париж ще надмине това на Роналдо от Реал в Ювентус преди две години.

Несъмнено това са двамата най-влиятелни играчи в ерата, в която футболът е глобален феномен. И сделката за Лео ще е бомба №1.

Според програмата "Ла Портерия" на радио Бетеве в Каталуния, Барселона подготвя един последен опит да задържи звездата си, като го картотекира въпреки разпоредбите на Лигата, а после ще влезе в сложни съдебни дела и апели, но сезонът ще си върви.

Информацията изглежда повече като търсене на сензация, отколкото като реална възможност, но тези дни... каквото и да кажеш или напишеш по темата "Меси", предизвиква огромен интерес.

Летище "Ла Бурже" - фенове на ПСЖ чакат да кацне частният самолет на Меси

Снимка: AP/БТА