Христо Порточанов официално се кандидатира за президент на Българския футболен съюз.

Така на 12 октомври в битка за президентския пост освен Порточанов ще се включат Борислав Михайлов, който заема поста в последните 15 години, както и основният му конкурент Димитър Бербатов, чиято кандидатура бе издигната от 8 клуба, но зад него открито застава почти половината от отборите в страната.

Порточанов е добре познато име във футболните ни среди, като дълги години бе начело на успешния футболен проект с бургаския Нефтохимик.

"Участвам с една цел- да направя така, че колкото се може по-малко недоволни да има от правилата, които се налагат от футболната централа. За съжаление през последните години много са упреците към нея и към Боби, но не е само той виновният. Ако има някаква критика, тя е към цялото управително тяло и към изпълнителния комитет. Няма да бъда негов съдник.

Мога да говоря за това, което съм решил да правя. Най-големият проблем остават уговорените мачове- отборите, за които има съмнения трябва да бъдат изхвърлени от първенството.

Да променим спорни точки в устава. Когато президентът подаде оставка никъде не писано кога трябва да има конгрес. Това е хубаво да се случва до четири месеца. Предлагаме го това.Както и мандатност на президента и изпълнителния комитет-два мандата. Предлагаме промени в устава да могат да се правят и в зала. Не както досега трябва да си изпращаш предложенията в залата и те да ги вкарват- я ги вкарат, я не.

И нека има равен старт за всички, всеки да работи, да не се чувства ощетен", сподели Порточанов.