Треньорът на Левски Петър Хубчев анализира сезона на "сините" пред сайта на клуба, след като отборът му завърши есента на второ място в класирането и като четъртфиналист за Купата на България.

Съставът изостава на пет точки от лидера Лудогорец, с когото ще се срещне и в турнира за националната купа през пролетта на свой терен.

Ето избрано от интервюто, което можете да видите в пълния му вид във видеото долу.

"Нещата можеха да се развият и по-добре, но по-детайлна оценка тепърва ще правим - каза Хубчев. - Пет точки са и много, и малко. Предстоят ни по още две срещи с отборите от първата шестица. Но по-важно е да направим отбор, за да бъдем конкурентни на Лудогорец. Ще срещнем този отбор и за купата.

В тренировъчния процес нямаме никакви забележки към играчите и тяхното поведение е професионално. Те показват максимума от възможностите си, но друг е въпросът какъв е този максимум.

Загубихме три мача, като в два от тях имахме по четирима или петима контузени.

Най-силно се представяме като отбор. Харесва ми поведението на футболистите в професионалния им живот, в тренировките, извън тях, в съблекалнята и извън нея. Отношението между футболистите е професионално и приятелско, а този силен колектив ни беше най-голямото оръжие.

И в живота, и във футбола, човек не може да прогресира без дисциплина. Тези неща не са тайна. Свързани са с хранителен режим, възстановяване, сън. Това са неща, за които още от началото сме се разбрали с момчетата. Точно заради това казах, че съм изключително доволен от професионализма им.

Когато започнах да се интересувам от треньорската професия, на мен ми направи впечатление едно мнение на Ото Рехагел. Той каза, че 90 процента от работата на един треньор е работа като психолог и приятел, а 10 процента е работа с футболисите.

Тогава не ми се вярваше, но това се оказа истина. Важно е треньорът да бъде честен и откровен, а футболисите да му повярват, че може да развие отбора със собствените си методи. Така те биха били влезли в огъня за този клуб.

Чувах много неща и за школата, но от първия ден тук аз виждам професионална работа. За радост на ДЮШ, ръководството инвестира много средства и направи доста неща за децата."