Кризата в "Левски" придобива все по-стряскащи спортно-технически измерения, като отборът скоро може да изглежда като юношеска формация, и то по-малко от месец преди старта на първенството.

Поредният напуснал играч е вратарят Звонимир Микулич, твърди "Топспорт". В новината няма голяма изненада - в събота след контролата с Локомотив (Пд) хърватинът напусна съблекалнята с доста сериозен багаж, което бе сигурен знак, че си е взел нещата от стадиона и си тръгва.

Никой не може и да го задържи - и той, както и всички останали в тима и клуба, не са получавали заплати от месеци. Микулич се появи на "Герена", привлечен от молдовския Шериф, през януари. Той има добри предложения и ще продължи като свободен агент кариерата си извън България.

След три дни, на 30 юни, изтичат договорите на Драган Михайлович, Андриан Краев, Борислав и Радослав Цоневи.

Капитанът Мартин Райнов реално вече няма действащ контракт, както и Валери Божинов. Всеки от тези състезатели е свободен да си тръгне и сега, тъй като дължимите суми ще направят невъзможно клубът да ги задържи.

С какъв състав ще започне "Левски" новото първенство в последния уикенд на юли - изобщо не е ясно. В момента например, след напускането на Микулич, в тима има само един вратар - 16-годишният юноша Пламен Андреев.

Клубът продължава да е в очакване нещо да се случи по евентуална сделка с кандидат-купувача Джоузеф Диксън, около когото нещата пък са доста неясни и мъгляви.

Дали има план "В" при пропадане на този вариант, също не е ясно. Неофициално се твърде, че се водят преговори с евентуални спонсори, с удължаване на договори на досегашни такива, но... времето си тече, играчите си тръгват, същото се случва и с треньори и служители и в първия отбор, а и в школата.

Да не говорим, че "Левски" взе лиценз "под условие" е ежемесечно ще бъде подлаган на проверки според правилата на мониторинга в европейския и българския футбол.

И ако ситуацията продължава да е такава, този лиценз може да бъде анулиран и отборът - изпратен извън шампионата.