Решението на доскорошния капитан на националния футболен тим - Ивелин Попов, да се откаже от отбора не подлежи на никакво обсъждане.

Това сподели самият той пред "Dsport". Попов взе изненадващото решение в навечерието на последния официален мач на България, на 17 ноември срещу Чехия.

Селекционерът Георги Дерменджиев не скри желанието си да го разубеди, дори призна, че е водил редица разговори с капитана, но явно без резултат.

"Имаме уговорка с треньора. Аз проведох много разговори с него, за което му благодаря че беше така настоятелен. Казах му и на него, че моето решение съм го взел още ноември месец. В медиите се появяваха различни информации, че някой щял да ме разубеждава. Решението съм си го взел и не подложи на обсъждане", сподели Попов по темата с националния тим.

Няколко дни след отказването си, той изброи три причини за това решение. Едната бе негативизма около отбора, другата бе липсата на отдаденост в някои от играчи, а третата присъствието на Йордан Лечков.

В останалата част от интервюто си капитанът на Ростов говори за живота в Русия, семейството и борбата с коронавируса.

"Да ви кажа честно мисля, че успявам, както аз така и моето семейство. Следваме инструкциите. Опитваме се да изпълняваме всичко стриктно. Но пак ви казвам в Ростов детските градини работят, училищата работят. Аз днес тренирах, движим се по програма, но мисля, че ще спрат шампионата и тук. Знаете от Москва има четири отбора и е невъзможно едни да играят други не. Мисля, че и тук ще се прекъсне шампионатът днес на заседанието и всички очакваме това.

Около отбора на Ростов, около семейството ми всичко е спокойно. Мерките са по-сериозни в Москва, все пак това е мегаполис. Имат много летища, много националности живеят там, постоянно излитат и кацат самолети. Навярно там коронавирусът е доста разпространен.

Прочетох в медиите. С оглед на новините, които гледам по руската телевизия не говорят за толкова сериозен проблем, колкото в Италия, Испания, но мисля, че това не може да се случи. Смятам, че на видеоконференцията на УЕФА ще вземат решение да отложат Европейското.

Чувствам се добре. Всичко е перфектно, но можеше да са още по-добре нещата. В неделя загубихме от Локомотив у дома. С оглед играта, която показвахме в по-голяма част от мача, резултатът не е справедлив, но във футбола го има и това. Така се случи, има 8 кръга до края. Ще се борим за Шампионска лига. Имаме хубав отбор, страхотен стадион. Най-посещаваният отбор сме в Русия. Така, че имаме всички предпоставки за пробив в Европа.

Безсилни сме пред това, което се случва. Този вирус обърква много планове във футболен аспект, в спортен, а и в живота като цяло.

Нека бъдем малко-по-спокойни, по-смирени и по-позитивини, защото виждате, че пред тези сигнали, които природата и Бог ни изпращат сме абсолютно безсилни", заяви той.