Италианската Серия "А" се сблъска с поредния скандал между феновете и тъмнокож играч, но този път футболните ръководители на Ботуша прецениха, че не става въпрос за расизъм.

Случката се разигра по време на мача между Бреша и Интер (1:2) във вторник, а замесени бяха гостуващите фенове от Милано и нападателят на домакините Марио Балотели.

Именно Интер е първият клуб на италианския национал, но той си тръгна с доста скандали след третия си сезон на "Сан Сиро". Изпокара се с треньори, съотборници, шефове и най-вече фенове. Омразата с привържениците започна след обличането на екип на Милан от страна на Балотели в телевизионно предаване. В крайна сметка националът заигра в градския съперник на Интер три години по-късно.

Предателството не бе забравено, а при всяко докосване до топката във вторник, Балотели бе бурно освиркван от гостуващия сектор.

Неприлични жестове и обидни песни към него пък бяха основният репертоар на "синьочерната" агитка. Балотели не им остана длъжен, като им отвърна със среден пръст, който камерите уловиха.

Ръководните органи на италианския футбол заседаваха вчера, като прецениха, че продължилите цял мач обиди към Балотели са били изцяло на личностна основа и в тях не е имало нищо расистко.

Именно заради това, Интер отнесе скромната глоба от 5000 евро.

На този етап нападателят също се размина, като няма наказание за средния му пръст.

Преди месец сериозен скандал се разрази с друг нападател в италианският футбол. Ромелу Лукаку от Интер бе обект на маймунски звуци в гостуването на Каляри, но наказание за клубът от Сардиния не последва.

Странното в случая бе, че дори и феновете на Интер защитиха своите съперници. Те опитаха да обяснят на Лукаку, че това не е расизъм, просто го мразят, защото е от Интер.