Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов взе отношение по актуалните проблеми след срещата на изключените клубове и министъра на младежта и спорта.

Той обясни каква и ситуацията от гледна точка на футболния съюз за квалификацията с Унгария.

"Стадион "Васил Левски" е заявен още в началото на квалификациите за целия цикъл. На 30 октомври получихме писмо от 2 страници от СДВР, без да ги питаме. В последните абзаци се подчертаваше, че мнението им е, че преместим мача извън София. Ние преведохме и изпратихме писмото до УЕФА. Те са отговорни за сигурността и на този мача ще имат поне двама секюрити офисъри в София. Те решават да е на празен стадион. Длъжни сме да се съобразим. Ние също търпим репутационния щети от това. От европейската централа ни препоръчаха мачът да е в Пловдив при закрити врати. Това е препоръка, но тя трябва да се следва", каза Попов пред медиите в сградата на Министерството на младежта и спорта.

"УЕФА ни попита за опции и така се появи Кърджали", отговори той на въпрос.

"Хората имат право да протестират, но нека е в рамките на конституцията. Помните мачовете с Англия и Хърватия, когато имаше тежко ранена полицайка. БФС иска да чувства подкрепа от избирателите си - клубовете. Имаме нужда и от обществена подкрепа, но често не получаваме добронамереност", каза още Попов.

"Има дисонанс с мнението на министерството. Никой не е забранявал на децата да играят футбол. Те могат да се изявяват във всички отбори, които не участват в държавните първенства, които са първа, втора и трета лига, както и в женския футбол. Но в детско-юношеските школи могат да играят, без да се налага да са членове на БФС. На срещата имаше много остър диалог и забелязахте, че заместник-министър Дашева и моята асистентка си излязоха, защото разговорът излезе много извън добрия тон", каза още Борислав Попов.

"Аз съм назначен на поста и мога да бъда уволнен. Но мога и да си тръгна сам, правил съм го вече от 8 различни поста", завърши Попов.