Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков даде специално интервю за БНТ, в което коментира решението на УЕФА да не уважи жалбата за Левски мачът на "сините" срещу Хамрун от турнира Лига на конференциите да бъде преигран заради грешно съдийско решение.

Ивков определи позицията на централата като "несъстоятелна", но въпреки това заяви, че запазва уважение и респект към УЕФА.

"На основния въпрос няма мотиви в цялото 8-странично решение на УЕФА. Мотивите на УЕФА са, че това не е техническо, а фактическо решение на рефера. Според мен това изобщо не е така. Имаме грубо нарушение на правилата на играта, което безспорно е повлияло на резултата на мача. Считам, че позиция на другата страна е несъстоятелна, а решението на УЕФА неправилно. Въпреки това ние ще се съобразим с него. Според мен то е необжалваемо, тъй като касае правилата на играта. Освен това по-нататъшни процедури биха били твърде скъпи. Оттук нататък само и единствено респект и уважение към УЕФА", сподели Ивков.

Изпълнителният директор на "сините" увери още, че отново би постъпил по същия начин, ако се стигне до подобна ситуация.

"Четох какви ли не небивалици. Че сме платили 20 000 франка за това обжалване. Това не е вярно. Таксата беше 1000 евро. Нашият протест беше абсолютно основателен и доказано мачът трябваше да се преиграе. И още сто пъти да се случи, сто пъти ще постъпя по същия начин", завърши Иво Ивков.