Юрген Клоп най-после проговори по темата за спряното първенство в Англия и спомена думи като "титла" и "шампион".

Германецът досега се въздържаше от коментар, а бе концентриран основно върху това да сипе комплименти към здравните служители по света и да призовава хората да спазват мерките срещу пандемията.

Но във видеоконференция с млади треньори от академията на Германския футболен съюз, мениджърът на Ливърпул бе питан и по въпроса за това как вижда завършека на сезона във Висшата лига.

Неговият отбор води с 25 точки пред втория Манчестър Сити и му трябват още 6 от оставащите 9 кръга, за да е шампион.

"Имаше някои приказки за анулиране на сезона - каза Клоп. - Казвах си: Уф. Как така? Изиграли сме 76 процента от мачовете си, всички отбори. Как така ще задраскаме това?

Това няма да се случи, а и, откровено казано, бих го определил като нечестно.

Поглеждаме класирането и ние сме първи в таблицата за домакински победи, за победи като гост, имаме най-много точки и най-добра голова разлика. Дотук ние заслужаваме да сме шампиони. Ако спечелим необходимите точки, ще станем такива и не е честно да ни бъде отнет шансът да го направим.

Естествено, има много по-важни неща от една титла. Не е краят на света, ако не станеш шампион. Наоколо хора се лекуват, страдат, а немалко са и жертвите.

Има и гласове, които ни обвиняват - как може да мислите за футбол, когато умират хора. Ние не поставяме нашата игра над това, но трябва да реагираме някак на ситуацията, нали? Трябва да сме подготвени, защото това е, което правим - ние сме футболен клуб и играем футбол.

В момента, в който всичко е готово, ще продължим да го правим. Животът няма да спре."