Георги Какалов е един от първите българи, играли в първенството на Беларус. Футболният номад, който е носил екипите на над 20 отбора, записа точно 10 мача за Динамо (Минск) преди повече от десетилетие и така и не остави запомняща се следа в лигата, към която са отправени всички погледи в момента.

35-годишният Какалов си спомни за авантюрата в бившата съветска република, където по думите му "още живеят в комунизма".

"В Беларус живеят още в комунизма. Един-единствен човек решава какво ще се случва. И това е Лукашенко. Именно президентът решава какво ще се случва. Пазя отлични спомени от престоя си в Динамо. Дават път на местните и млади футболисти, не разчитат много на чужденците. Трябва да са с една-две класи над местните, за да стигнат до трансфер. Залага се повече на силов футбол. Техниката не е от най-силните им качества", сподели ветеранът в интервю за БНР.

Той е един от общо дузина българи, подвизавали се по терените на Беларус. От тези дванадесет играчи обаче само четирима успяват да се задържат по-дълго време и да навъртят повече мачове - Янко Вълканов (59 мача), Любен Николов (37), Петър Златинов (31), както и Удоджи (38), който е бивш младежки национал на България.

Иначе Владислав Мирчев игра в Шампионската лига с БАТЕ Борисов, записвайки минути срещу Реал (Мадрид) и Ювентус).

"Tази пандемия, с която се борят всички, обърка доста планове. Решението да се играе футбол според мен е на Лукашенко, а не на това колко добре подготвени са футболистите в Беларус", добави още Какалов.