100-годишният юбилей на футбола в Плевен събра легенди на родната игра на специално тържество с много награди. Бяха събрани средства чрез благотворителен търг с уникални предмети.

Събитието уважиха президентът на БФС Михаил Касабов, председателят на Професионалната футболна лига Стефан Капралов, председателят на Зоналния съвет на БФС и четвърти в света от САЩ 1994 - Бончо Генчев, както и легендарният голмайстор на Левски и националния отбор Наско Сираков.

Разбира се, там бе и местната икона на Спартак Пламен Гетов, както и любимци на публиката като Тодор Колев, Краси Бислимов и т.н.

Баскетболната легенда на града Цветан Антов, както и много гости от Румъния, Сърбия, бяха на тържеството. Михаил Касабов връчи "Златна значка" на БФС на 11 бивши футболисти, ръководители и съдия, а Бончо Генчев удостои деятели на футбола с 16 сребърни и 14 бронзови значки.

На благотворителен търг бяха продадени уникални вещи - футболни обувки на Пламен Гетов, с които той е играл за България на Мондиал 1986, фланелка на Ивайло Петков от Мондиал 1998, плакат от бенефиса на Христо Бонев с автографи на участвалите в него футболни колоси като Лев Яшин, Джачинто Факети, Волфганг Оверат и др., екип на Наско Сираков, фланелка на ЦСКА с автографи на всички футболисти и др.

Събраните средства ще бъдат за подпомагане на бивши плевенски футболисти.

С едноминутно мълчание е отдадена почит на починалите футболисти, треньори и деятели, работили за плевенския футбол.

Снимка: Facebook