"Левски" подписа договор за една година с младежкия ни национал Алекс Петков.

Снажният бранител изкара пробен период на "Герена", като в събота взе участие и в контролната среща на "сините" срещу Витоша (Бистрица), в която остави добри впечатления с изявите си.

21-годишният играч ще е натоварен със задачата да реши сериозните проблеми в отбрана на "Левски".

"Сините" са първия български тим в кариерата на Петков, който е юноша на шотландския Хартс.

Той обаче има само 44 минути игра за "сърцата", като прекара последните два сеозна под наем в отборите на Беруик, Клайд и Бречин Сити в Шотландия. Петков има и 6 мача за младежкият национален тим на България през миналата година.

Централният бранител е син на национала ни от близкото минало Милен Петков, който има 167 мача и три трофея с екипа на ЦСКА в края на 90-те, но синът му ще облече екипа на вечния враг "Левски".

Петков също така бе част от състава на България на Мондиал 1998 и Евро 2004, като направи силна кариера в Гърция със екипа на АЕК (Атина).

"Чувството е страхотно. Веднага, след като се откри тази възможност пред мен исках да подпиша с Левски и съм много щастлив. От две седмици съм тук. Момчетата ме приеха много добре. С някои от тях се познавам от преди. Обичам битката, обичам да се боря и давам всичко от себе си на терена.

Надявам се да постигнем много добри резултати. Искам да върнем Левски там, където му е мястото. Мисля, че имаме много добър отбор и след първата победа в Монтана ще направим още много добри резултати. Имаме потенциала за нещо голямо", сподели Алекс Петков.