Левски представи аржентинския халф Франко Мазурек, който подписва договор с клуба за 2 години. Плеймейкърът идва от гръцкия клуб Панетоликос и преговорите за него продължиха няколко дни, като определено аржентинецът бе ключова трансферна цел на "сините".

25-годишният Мазурек е юноша на Бока Хуниорс, минал е през Ол Бойс и Колон в Аржентина, както и през чилийския Палестино и Олмедо (Еквадор).

Последните два сезона изкара в Гърция, а през миналия вкара 7 гола и направи 3 асистенции за Панетоликос. Нисичкият харф (166 сантиметра) има добър поглед върху играта и е силен в завършващото подаване.

Той ще се присъедини към лагера на Левски в Австрия. В неделя там е и първата контрола на отбора срещу Ред Бул Бразил. Нататък съперници са Зенит (25 юни), Тюркжю-Атарспор (1 юли) и Йънг Бойс (2 юли).

Левски представи на сайта си и двете ключови нови лица в Детско-юношеската школа. Тяхното идване е част от мащабните промени в клуба след смяната на собствеността в началото на годината.

Йончо Арсов е новият директор на школата, а доц. Емил Атанасов заема длъжността "Главен методист".

Арсов е 42-годишен и е внук на легендата на Левски Йончо Арсов-старши. Завършил е магистратура "Политически науки" в университета в Бон (Германия). От 2005 г. до 2012 г. придобива треньорски лиценз PRO в Германия. Треньорската му кариера започна през 2009-а и бе част от щаба на Красимир Балъков в Черноморец, Хайдук, както и националния тим на България.

Емил Атанасов е на 40 години. От 2005-а е редовен участник в образователни програми на UEFA в Норвегия, Чехия, Шотландия, Холандия, Белгия, Дания и Франция. От 2004 г. до 2011 г. е лектор към Треньорската школа в България.