"Левски" търси купувач на халфа Стайн Спиерингс, когото привлече през януари като "перлата" в зимната си селекция. Играчът от Нидерландия обаче започна като титуляр в само 7 мача, а изглежда бъдеще на "Герена" за него няма, пише в. "Тема спорт".

Във финансовата криза от последните месеци, клубът опитва да се освободи от всички футболисти с големи заплати, а Спиерингс е един от най-добре платените.

"Левски" ще се надява поне да върне инвестираното в играча, а по неофициални информации, за него бяха платени поне 400 000 евро трансферна сума на Валвайк.

Проблемът обаче е във финансовата криза, свила бюджетите на доста от клубовете в Европа. Така вероятно "сините" ще са на загуба от сделката.

От отбора вече си тръгнаха Хали Тиам, Филипе Нашименто и Милан Миятович, а се очаква раздяла и с Насиру Мохамед, а на "сергията" вероятно ще на Паулиньо, Франко Мазурек, Холмар Ейолфсон и Найджъл Робърта. От последните двама клубът очаква да изкара най-добри пари на трансферния пазар.

Според "Меридиан мач", пред напускане на Левски е и изпълнителният директор Павел Колев. Очаква се той да обяви решението си по време на Общото събрание на клуба, насрочено за края на този месец.

Още преди идването на Наско Сираков в клуба, Колев обяви готовност да напусне поста си и да не бъде част от новото ръководство.

Сираков от своя страна ясно заяви, че иска да продължи да работи с Павел Колев, с когото са в отлични отношения, но може би тежката финансова ситуация и несигурносто бъдеще на Левски са принудили изпълнителния директор да предприеме тези действия.