Лидерът на агитката на ЦСКА - Иван Велчев - Кюстендилеца, категорично обяви, че обединение между двата елитни отбора, носещи това име, е напълно невъзмможно.

Част от тарторите в агитката на "червените" бяха на среща с Гриша Ганчев, след като пък вчера се срещнаха финансовия благодетел на новака в елита ЦСКА 1948 - Цветомир Найденов.

След срещата с Ганчев, Иван Велчев заяви:

"Вчера ни беше казано от господин Найденов, че ще преспи и ще осмисли нашето предложение и ще ни даде отговор. Отговори ни през медиите. Обединение не е коментирано, то не е възможно. Нашата идея е да се затрие отборът с числата, който за нас е тумор и той да бъде поканен при нас като спонсор или акционер.

Това е въпрос на договорка между господин Найденов и господин Ганчев. Виждаме, че от днешните изяви на господин Найденов, това е невъзможно, отчитаме тази среща като грешка.

Бяхме длъжни. Срещата беше с неговото знание, той дори ни подтикваше. Ние също бяхме длъжни и мислехме, че има нужда от такава среща. Не можем да се правим, че отбор с името ЦСКА няма в Първа лига. Не съм очаквал нещо различно. Този отбор се дирижира някъде по-отгоре. Той и да има желание за нещо, може би му е забранено.

Господин Ганчев е готов на всичко, за да обедини червената общност. Вече всичко е загубено. Ще се изправим срещу тях може би още първи кръг на първенството.

Как втори такъв отбор в А група? Как да го коментирам? Всички знаят, че това е само тумор. Приключваме всякаква комуникация с тях. Разбрали сме се с Ганчев да домакинстваме на "Българска армия", няма да се навием за "Васил Левски".

Ще ги приемем както Левски приемаха Левски Кюстендил 90-те години. Този отбор няма да има никакво различно значение от това на Царско село и Септември, един безсмислен отбор.

Какво противопоставяне? Докато Цецо Найденов не реши, че не са му потребни вече. Всички знаем, че той е човекът, който ги държи в "А" група. За стадиона, разбира се. Няма да е лошо господин Борисов да приеме и нас както прие феновете на Левски. Имаме нужда от помощ", заяви Велчев.