Адвокат Емилия Живкова, която защитава интересите на Любослав Пенев, разкри пред Българската свободна телевизия, че се извършва пълна ревизия на БФС от НАП. По време на проверката ще се разгледат всички финансови транзакции, извършени от футболната централа през последните 10 години.

На 17 януари БФС публикува съобщение, че Върховният касационен съд е отхвърлил жалбата от страна на Пенев срещу проведения конгрес на 16 февруари 2018-а. Решението не подлежи на обжалване и по този начин трябваше да се сложи край на претенциите от страна на Пенев. Но адвокат Живкова разкри, че ще се образуват две нови дела срещу избора на Борислав Михайлов за президент на футболната централа.

"Сега започваме по същество - заяви юристката. - Ще образуваме две нови дела, с които БФС ще има удоволствието да се запознае. Молбата на г-н Пенев не е скъсана и не се слага край на съдебните му дела."

Според нея поне петима очевидци могат да потвърдят, че Михайлов лично събирал бюлетини и проверявал кой за кого е гласувал, както и че не само е ръководил конгреса, но и е подписал протокола за своя избор. Друг скандален епизод от конгреса, според Живкова е, че при броенето на гласовете 10 добре сложени мъже са застанали като завеса около изсипаните урни и след пет минути резултатите са обявени".

В съдебния иск ще се настоява за свикване на извънреден конгрес на БФС и приемане на нов устав на футболната централа заради несъвършенствата на настоящия.

Живкова оспори и строежа на базата на националните отбори, където вече са и основните офиси на БФС. Това е нещо, на което години наред собственици на имоти в Бояна се противопоставяха.

"Има решение на Министерския съвет, подписано от министър, по което се предоставя безвъзмездното право на строеж на частна организация, каквато е БФС, на която не е възложено със закон да упражнява държавни функции в областта на спорта - изтъкна Живкова. - Футболният съюз почти не се различава от прийомите на "белите якички", когато трябва да се усвои обществен ресурс за лични цели. Българският футбол е една пералня на пари. Нека правоприлагащите органи да попитат къде, в кой ден и час се провеждат сбирките, на които се уточняват резултатите на първенствата. Има доказателства за това.

От БФС все още не са публикували своята официална позиция по случая.