Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов отрече появилите се информации от сайта Bird.bg че е пътувал със скъп частен чартърен полет за Париж заедно със собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев за финала на Шампионската лига в събота.

Михайлов публикува снимка на самолетните си билети, от която става ясно, че той е се е придвижил до френската столица с полет на "Луфтханза" с прекачване в Мюнхен.

"По повод "чартърното" ми посещение на финала на Шампионската лига:

От позицията си на президент на Българския футболен съюз и на дългогодишен член на Изпълнителния комитет на УЕФА, получих официална покана от Александър Чеферин да присъствам на мача между Ливърпул и Реал Мадрид, а пътуването ми премина по начина, демонстриран на снимката.

Дотук по темата с твърденията за многохилядните частни полети.

Що се отнася до другите "велики" конспиративни теории - приятелският мач между България и Естония от години присъства в учебния материал на УЕФА, при това - като пример за некоректна схема без участието и знанието на нито една от двете федерации.

Всички други интерпретации са не просто неадекватни, но и подсъдни.

Призовавам всички футболни хора да не обръщат внимание на откровени доноси, а да се фокусират към предстоящите мачове на националния ни отбор!

Подмладяването на България е факт и днес момчетата ни имат нужда само и единствено от подкрепа, а не от негативизъм.

Нека да ги подкрепим!

Успех, лъвове!", написа Михайлов в профила си във "Фейсбук".