Латвия и България завършиха наравно 0:0 в среща от група 5 на европейските квалификации по футбол за младежи до 21 години.

Двубоят се игра на стадион "Сконто" в Рига, а футболистите на Александър Георгиев имаха по-добрите положения, като удари и греда.

Равенството оставя нашите на третата позиция в групата с равни пет точки с втория Русия, който е с мач по-малко. Това важи и за поляците, които са първи със седем точки.

България започна силно и в първите минути бе близо до откриване на резултата. Илия Юруков в 3-ата минута и Доминик Янков малко след това не успяха да поразят целта.

В 25-ата минута Даниел Наумов се справи добре след удар на Гринбергс. В 27-ата минута Валентин Антов не успя да преодолее противниковия страж Матревичс.

Секунди по-късно Иван Турицов получи травма и на негово място в игра влезе Виктор Попов. До края на полувремето Антов пропусна нов шанс да изведе България напред в резултата.

На почивката в игра влезе Мартин Минчев, който замени Доминик Янков. България отново имаше предимство, като Станислав Иванов и Тонислав Йорданов пропусна добри възможности.

В 65-ата минута Йорданов изпълни добре свободен удар, но Матревичс изби в ъглов удар. Александър Димитров извади от игра Станислав Иванов в 76-ата минута, а на негово място на терена влезе Георги Русев.

Именно той прати топката в горната греда, а след това тя стигна до Петко Христов, чийто удар се отби в крака на защитник.

Състав на България: Даниел Наумов, Ангел Лясков, Алекс Петков, Валентин Антов, Калоян Кръстев, Доминик Янков (46-Мартин Минчев), Тонислав Йорданов, Станислав Иванов (76-Георги Русев), Петко Христов, Илия Юруков, Ива