Отборите на Етър и Ботев (Пловдив) откриха 22-ия кръг на Първа лига с нулево равенство.

Двата тима, които продължават да са замесени в битката за оцеляване, не успяха да си отбележат гол в иначе доста динамичния и отворен мач на стадион "Ивайло".

Все пак домакините от Велико Търново са отборът, който трябва по-сериозно да съжалява за получилият се резултат, защото имаше доста повече добри ситуации за гол, но ги пропусна.

Тази точка е по-скоро спечелена за Ботев, докато от гледната точка на Етър може да кажем, че става въпрос за загубени две.

Това остави "болярите" на последното място в класирането със 17 точки, докато Ботев е на спасителното 10-о място с 21 пункта. В следващите четири кръга до края на сезона по всичко личи, че битката за оставане в групата ще продължи да е все така ожесточена.

А колкото и странно да звучи с оглед класирането, Етър е може би отборът, играещ най-добрия футбол в долната част на таблицата.

Добрият футбол обаче не носи нужните резултати на "виолетовите", които все още не могат да се измъкнат от последното място. А ако в крайна сметка това място се окаже и крайната им позиция, никой няма да се утеши с факта, че Етър е играл добър футбол, но е изпаднал.

Днес "болярите" отправиха впечатляващите за родните стандарти 20 удара, но нито един от тях не прази вратата.

Най-силните минути за домакините бяха в края на първата част, когато Крачунов, Мезу, Боруков и Кнежевич имаха страхотни шансове, но ги пропиляха.

И втората част се развиваше почти изцяло в половината на Ботев, но гол отново не падна.

В последните секунди на мача Пламен Крачунов и новият ни национал Атанас Илиев сблъскаха лошо главите си, като Илиев бе откаран в болница.

Ако състоянието му е по-сериозно, това може и да му попречи да бъде част от националния отбор през следващата седмица.