Локомотив (Пловдив) е първият полуфиналист за Купата на България след победа със 8:7 след изпълнение на дузпи над Етър (Велико Търново).

Драмата на "Ивайло" бе пълна, след 1:1 в редовното време двата тима си изпълни по 10 дузпи, след които радостта бе за гостите от Пловдив.

Етър имаше три шанса, при които вкарана дузпа щеше да ги прати на първи полуфинал от 26-години насам, но "болярите" пропсунаха и в крайна сметка платиха скъпо.

Снимка: БТА

Редовните 90 минути, които завършиха при резултат 1:1 не бяха сред най-атрактивните, но напълно очаквано, предвид залога за двата тима.

Сигурността бе на първо място, а чистите положения доста малко, през първата част такива дори нямаше.

Резултатът след нея бе 0:0, а Красимир Балъков бе принуден да направи две принудителни смени заради контузията на Мане и разбития нос на Дани Младенов.

Втората част наподобяваше първата, но след час игра защитата на гостите проспа центриране, Велко Батрович овладя, но мощният му изстрел уцели вратаря Илко Пиргов в главата и излезе в корнер.

Малко по-късно чудесен удар фаул на Иван Стоянов уцели гредата, за да дойде 73-ата минута, когато най-активният на терена Батрович подаде на Руменов, който бе задържан в наказателното поле и съдията отсъди дузпа.

35-годишният играч се нагърби с изпълнението и бе точен за 1:0.

До края последва безидеен натиск на Локомотив, като не се виждаше как "железничарите" ще успеят да изравнят.

Тогава дойде сериозна грешка на централните защитници на Етър, които заспаха при лош опит на удар на Момчил Цветанов, който се озова в Димитър Илиев, а за него не оставаше нищо друго освен да изравни от близка дистанция.

След безлични продължения, мачът стигна до дузпи, много драматични при това.

Те започнаха чудесно за Етър. Елитон и Асен Георгиев от гостите пропуснаха, а някой измежду Милчо Ангелов и опитния Иван Стоянов трябваше да вкара за успеха, но и двамата пропуснаха.

Драмата продължи, Димитър Везалов пропусна, но Крум Стоянов отново не успя да се възползва от предимството на Етър.

Решителна се оказа дузпата на Румен Руменов, която той пропусна и прати Локомотив на полуфинал.