Кошмарните дни за Неймар нямат край, а сякаш и съдбата е решила да не спира да го подлага на изпитания.

Бразилската звезда се контузи още в 17-ата минута на контролата срещу Катар, след като бе препънат от играч на съперника.

Той напусна с помощта на хора от щаба и лекаря на селесао, изгледа първото полувреме от скамейката на резервите с насълзени очи, а след това бе откаран за прегледи в клиника.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Видео показа как напуска стадиона с предпадзен ботуш на десния крак и патерици.

Опасенията са, че отново е наранена костицата в ходилото, която му причини близо 7 месеца извън терена в последните два сезона и едва не го извади от Мондиал 2018.

Отборът му спечели мача с 2:0 с голове на Ричарлисон и Габриел Жезус.

Неймар със сигурност пропуска Копа Америка, която започва на 14 юни, а Бразилия е домакин.

"Може би дори е по-добре", написа многозначително "О`Глобо", след като от дни в страната се говори и пише много повече за скандала с обвинението към Ней за изнасилване, отколкото за футбол.

Часове преди мача обвиняващата го в изнасилване Наия Триндаде Мендеш де Соуза излезе пред телевизионен канал и даде интервю за агресията, която е изтърпяла от Неймар в парижки хотел на 15 май.

Обвинителката на Неймар - Наия Триндаде Мендеш де Соуза

Тя разказа историята си така:

"След размяна на съобщения в Инстаграм той ме попита дали искам да дойда при него в Париж. Отвърнах, че не мога да си го позволя. Той плати самолетния билет и хотелската стая.

Попитах го там дали си носи презерватив, а той отвърна отрицателно. Казах му, че нищо няма да се случи. Но той не искаше да чуе, просто започна да го прави... Опитвах до го спра, но той не спираше..."

В интернет циркулира и видео, снимано сякаш от съседна стая, на което се чуват скандали и викове, както и се виждат два силуета. Но не е потвърдено, че това е въпросната вечер и дали на клипа са Наия и Ней.

Говорител на Неймар каза просто, че коментар ще има в следващите 24 часа.

В това време звездата се готвеше за мача с Катар, който завърши злополучно...