Кошмарите за родния национал Васил Божиков и неговия Слован (Братислава) продължават с пълна сила.

Словашкият шампион, воден от Божиков с капитанската лента, трябваше в сряда да изиграе мача си от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Двубоят срещу Клаксвик обаче бе отложен, защото при кацането си във Фарьорските острови, масажистът на Слован даде положителна проба за коронавирус.

Все пак УЕФА даде нов шанс на словаците. Те бяха изолирани и изпратиха юношеския си тим за мача срещу шампиона на Фарьорските острови, който трябваше да се проведе тази вечер.

При кацането на втория тим на Слован обаче, бе открит случай на коронавирус и в неговата делегация.

Така мачът трябваше отново да бъде отложен. Играчите на Клаксвик обаче изпълниха своето задължение и се явиха на стадиона. Те проведоха своята загрявка и минути преди насрочения час бяха по екипи и готови за игра. Естествено, че противникът им нямаше как да е на стадиона, като сега се чака решението на УЕФА.

Словаците вече пътуват към Братислава, а на този етап почти всички предположения са, че ще бъде присъдена служебна победа на Клаксвик.

По този начин шампионът на островната страна ще получи шанса да се изправи срещу швейцарския първенец Йънг Бойс във втория кръг.

Васил Божиков и компания пък ще бъдат включени в квалификационните кръгове на втория по сила турнир Лига Европа.

От началото на новия сезона в Шампионска лига, това е втори случай на отложен мач заради коронавирус.

Финалът на предварителния кръг между Линфийлд и Дрита завърши с 3:0 за северноирландците, защото играчите на косовския първенец Дрита нарушиха карантината и дадоха положителни проби.

Мачът се играеше в Швейцария, а играчите бяха напуснали хотела, за да се видят със свои роднини, които работят в алпийската страна.