Стамен Белчев даде първата си пресконференция след новината, че поема ЦСКА. Треньорът се завърна на поста, който заемаше повече от година до лятото на 2018-а.

В неделя предстои и дебютният му двубой в новия период като наставник на "червените", като той едва ли би могъл да е по-сложен - домакинство на шампиона Лудогорец.

Ето избрано от думите на специалиста при представянето му днес:

"Емоциите са големи в момента. Предстои ни мач с Лудогорец. Трябва да възстановим футболистите физически и психически. Знам къде идвам и какво ме очаква. Няма нужда от приказки, а от работа.

Имам добро наследство. Футболистите са добри. Гледал съм мачовете, нищо повече. До вчера нямах допир до кухнята на отбора. Нямах предварителна договорка с Гриша Ганчев.

Не съм си променил много методите на работа. Ще търся увереността, когато се владее топката, ще искам да бъдем агресивни и компактни. Трябва всекидневна работа, за да се случат нещата.

В екипа ще има промени, но нека да изчакаме още няколко дни. Али Соу е страхотен футболист и в момента не е от полза да се шуми много около него. Ще говоря с него, малко му трябва, за да бъде на топ ниво.

Селекцията? Имаме трима нови. Със сигурност следим и други играчи. Във всеки клуб се работи постоянно по селекцията. Аз съм работил преди със същите хора. Всеки един от тях си знае работата и до къде му стигат правомощията. Всеки си е заслужил да работи в ЦСКА.

За краткото време до края на сезона не е нужно да се правят коренни промени. Може би ще има неща, които ще променя, но това ще стане във времето.

Сигурен съм, че ЦСКА ще вземе квота за Европа и ще играем в евротурнирите. Дори да е през бараж, няма проблем. Целта на ЦСКА винаги е била първо място и участие в Европа.

Няма как да няма напрежение в този клуб след такава загуба на финал. Скоро има нов мач, трябва да се пренастроят. Ще работя в тази насока, да бъде забравен този финал бързо. Сигурен съм, че през новия сезон тимът ще изглежда много по-добре.

Ще направя всичко възможно, за да бием Лудогорец. Трябва да сте сигурни. Дано и футболистите да възприемат идеите ми за водене на мача и начин на игра".