Българският футболен съюз официално обяви отлагането на насрочения за 11 декември конгрес.

Очакванията бяха именно на конгреса да бъде избран нов президент на футболната ни централа, както и нови членове на Изпълнителния комитет.

Провеждането на това мероприятие обаче изисква събирането на поне един представител на всичките над 500 регистрирани футболни клуба у нас. С оглед на ситуацията и противоепидемичните мерки, подобно нещо е невъзможно, като конгресът бе отложен за втори път.

Първоначално той бе насрочен за 6 юни, но и тогава със заповед на министъра на здравеопазването, събитието бе отложено.

Така настоящото ръководство в оставка навъртя повече от година начело на футбола ни, като ще продължи да управлява и в следващите няколко месеца.

Борислав Михайлов подаде оставка на 15 октомври 2019-а, като парадоксът е, че тя още не е гласувана, защото това може да се случи само и единствено по време на конгрес.

Ето и какво написаха от футболната ни централа на официалния си сайт:

"Българският футболен съюз припомня, че след препоръка на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов (писмо № 62-00-95 / 04.11.2020 г.) е отменено провеждането на конгрес на БФС на датата 11 декември 2020 г.

Това означава, че понастоящем не съществува правно основание за издигане и разглеждане на кандидатури за президент на БФС.

Такива кандидатури ще могат да се издигат при условията, определени в Устава на Българския футболен съюз и след определянето на датата за провеждане на конгрес".