Президентът на Бреша Масимо Челино заплаши, че ще изкара отбора от Серия "А", ако първенството бъде подновено в близкото бъдеще.

Шефовете на отборите на Ботуша обсъждат планове за връщане към нормалния футболен живот след евентуално справяне с пандемията от коронавирус.

Италия е сред най-засегнатите държави от вируса, като към този момент заразените са над 110 хиляди и над 13 хиляди заразени.

УЕФА обяви в сряда, че Шампионска лига и Лига Европа се отлагат до неопределено време, тъй като приоритет е завършването на местните държави.

До момента никъде сред големите пет европейски първенства не е взето решение кога и как ще се завърши сезона, като обсъжданията продължават.

Челино обаче е твърде против подновяването на шампионата и обясни защо пред "Гадзета дело Спорт": "Този сезон в Серия "А" вече няма смисъл. Просто спряхме и нито един отбор няма да се завърне същият. Ще се играят мачове пред празни трибуни, но все още ще има риск за футболистите. За мен подновяването е пълна лудост. Ако ни накарат, съм готов да извадя отбора и да губим служебно с по 0:3. Ще го направим от уважение към гражданите на Бреша и хората, които вече не са сред нас. УЕФА не може да ни натиска за нищо. Италия решава."

Бреша в момента се намира на последното място в италианския шампионат и почти сигурно ще изпадне, тъй като е на 9 точки от опасната зона само с четири победи през сезона.