След предложение на министъра на спорта Красен Кралев, бе постигнато единодушно съгласие за отпадане на забраната за продажба на билети в деня на така наречените "рискови" мачове у нас.

Тази забрана бе определена като "безумна" от феновете на засегнатите тимове - Левски, ЦСКА и пловдивските Ботев и Локомотив.

Забраната да се продават билети в деня на мачовете създаваше доста неудобства на феновете, а и влияеше на така или иначе не много впечатляващата посещаемост.

Тя бе приета като една от мерките срещу футболното хулиганство, за да няма струпвания и напрежение около касите в деня на мачовете.

След няколко софийски и пловдивски дербита се видя, че единственият ефекто от това е изнервяне и недоволство на феновете.

А и проявите на футболно хулиганство у нас определено не са породени от струпвания пред касите преди мачовете, правилото просто беше безумно.

На днешната среща участваха министър Красен Кралев, зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, народните представители Иван Ченчев, Боряна Георгиева, Маноил Манев, Йордан Йорданов и Севим Али, както и съветникът на министър Кралев - Гошо Гинчев. От страна на БФС присъстваха изпълнителният директор на футболния съюз Борислав Попов и неговият заместник Антон Попов. В дискусията участваха и представители на Национална спортна база.