Три от четирите полуфиналиста в тазгодишното издание на Шампионската лига може да бъдат изхвърлени от турнира веднага.

Разбира се, става дума за Реал (Мадрид), Челси и Манчестър Сити, които са част от основателите на новата Суперлига, която разбуни духовете в европейския и световния футбол за часове след новината за създаването си. По-рано днес се появи слух, че основоположниците на новия турнир могат да бъдат отстранени от състезанията под егидата на УЕФА още този сезон, а сега той бе потвърден от високопоставен човек.

Президентът на датския футбол и член на изпълнителния комитет на европейската централа - Йеспер Мьолер.

“Тези клубове трябва да бъдат отстранени и очаквам това да се случи още в петък. После ще видим как точно ще завършим настоящия сезон в Шампионската лига. Предстоящата в петък сбирка на изпълнителния комитет е извънредна”, каза Мьолер пред радио DR в родината си.

Реал (Мадрид) трябва да играе с Челси, докато Манчестър Сити има Пари Сен Жермен за съперник в полуфиналите на ШЛ. Изненадващо или не, от тези четири тима единствено французите не са сред отборите в новосформираната Суперлига.

Така изявлението на президента Александър Чеферин, че всички, свързани с новия турнир, ще бъдат изхвърлени от турнирите на УЕФА, може да стане факт още тази седмица.

Явно в последния работен ден на седмицата ще има повече яснота относно това какво ще се случи с остатъка от сезона в европейските клубни турнири.