Ситуацията около родния гранд Левски изглежда доста неясна и притеснителна за феновете на отбора. 

За да внесе повече яснота, изпълнителният директор на клуба Павел Колев говори пред "Dsport.bg".

Той потвърди, че Левски наистина е заплашен с отнемане на три точки от актива заради задължение към мениджърска агенция.

Според думите му дължимата сума е 30 хиляди евро, като тя трявба да бъде платена до 5 февруари. Ако това не се случи, то клубът ще бъде лишен от три точки. След това ще има нов 7-дневен срок за плащане, а при неизпълнението му, Левски ще бъде изхвърлен от елита.

"Процедурата е ясна. Става дума за задължение към една агенция, която е посредничила за трансферите на Алфонсо Фигередо и Фелипе Нашименто през 2018-а. Осъдителната присъда в Спортния арбитражен съд в Лозана е от края на 2018-а година, тоест преди моето идване в клуба. За не особено високата сума от 30 хиляди евро, 10 хиляди са по единия трансфер, 20 хиляди по другия.

Нещата са под контрол от гледна точка на това, че се съмнявам да бъда допуснато Левски да загуби 3 точки от актива си заради тази сума. Това би означавало да се хвърли на вятъра един положен труд от много хора в първите 6 месеца на този сезон.

Бяхме постигнали договорка за разсрочено плащане, а след това плащането бе спряно от собствениците. Това е отговорът защо не е платено до този момент. Собствениците са преценили, че има други приоритети. Сега като имаме краен срок, който е 5 февруари, предполагам, че тази сума ще бъде платена.

Администрацията на Левски функционира нормално, първият отбор се готви в Турция, изигра първата си контрола.

Каквото зависи от нас, ние ще го направим, така че Левски да започне нормално пролетния полусезон, дай Боже и да го завърши. Отборът се готви нормално под ръководството на Петър Хубчев, проведе добра първа фаза на подготовката, започна втората.

От тази гледна точка основания за притеснения няма, другото вече е въпрос на неща, които не са от моята компетенция. В момента важно е да бъдат осигурени финанси, за да работи нормално Левски, ще видим как ще се развият нещата, трудно е да се прогнозира. Ние в администрацията на Левски сме спокойни, опитваме да си вършим работата по възможно най-добрия начин, въпреки обстоятелствата. Това не са неща, които зависят от нас", заяви Колев.