Левски все още чака да подпише два договора с компании, базирани в чужбина, заяви изпълнителният директор Павел Колев след заседание на УС и добави, че в последно време "сините" се издържат главно от продажбата на членски карти и изходящи трансфери, както сочи финансовият отчет.

Той обясни, че благодарение на горепосочените приходи, футболистите са получили заплати преди 2-3 седмици.

Запитан дали има движение по преговорите за спонсорство, Колев каза: "Няма промяна, все още чакаме зелена светлина за подписването на два договора с компании, базирани в чужбина. Предполагам, че контекстът на икономическата обстановка обяснява достатъчно добре защо е толкова трудно да се сключат сега тези договори.

"Играчите за последно получиха заплати преди 2-3 седмици. Дадохме отчет и там се вижда всяка стотинка и като приход, и като разход. Левски се издържа и от членски карти, така че се надяваме да има вторичен ентусиазъм сред феновете, когато те станат още по-достъпни".

Левски е в лошо финансово състояние, а клубът все още не се е разплатил с бившия треньор Петър Хубчев и неговите помощници. Именно заради неразбирателството между двете страни "сините" назначиха Славиша Стоянович на поста спортен директор.

"Няма развитие (с Хубчев и помощниците му). Не разполагаме със средства да изчистим задълженията си към треньорите към момента, в който се разделихме", продължи изпълнителният директор на Левски.

Колев беше запитан и дали има футболисти, чиито договори изтичат през зимата. Той отговори: "Няма такива. Със Станислав Иванов е воден разговор за нов договор. Той има такъв до лятото и в настоящата ситуация през зимата може да преговаря с други клубове".