Ситуацията в Левски остава все така тревожна, разкри изпълнителният директор на клуба - Павел Колев.

Той призна, че заради неплатените заплати, всеки футболист може да си тръгне по всяко време, дори и да заведе дело срещу клуба. До момента обаче индикации, че някой ще постъпи така няма.

Колев също така смята, че Левски би трябвало да е част от новото първенство, като на този етап различен вариант от този не се обсъжда.

"Времената са такива, че всеки рекламодател е от значение. Партньорство ни с "Палмс Бет" ще се превърне в дългосрочно. Ще развием стойностни взаимоотношения, които ще са ползотворни и за двете страни.

На 13.03 трябваше да проведем финалната среща с този спонсор. Тогава беше обявена пандемията. Когато нещата се нормализираха, те продължиха разговорите с нас от точката, в която ги бяхме спрели.

Надявам се, че ще успеем да отговорим на техните очаквания. За всеки е ясно, че и освен чисто рекламна стойност, Левски предлага и социална такава. Договорът е факт. Надявам се това да е само началото. В момента имаме огромна нужда от такива партньори.

Правим всичко възможно да осигурим бюджета на Левски. Имаме закъснение в плащането на заплатите. Имаме и плащания, които са свързани с мониторинга от УЕФА. Дано всички тези проблеми бъдат бързо решени.

В момента има активен договор за телевизионните права. Има година още от него. Намирам за нормална ситуацията в момента - наддаване, търг и най-добрата оферта да бъде сложена на масата. Не намирам за нормално срещата с клубовете да се проведе днес. Беше по-редно срещата да бъде организирана преди заседанието на Изпълкома. И да се сложат всички предложения на масата. Остава горчив вкус, че решенията не се взимат от клубовете и мнението им не е толкова важно.

Оставката ми не стои на дневен ред. Тя не може да бъде подадена на заседанието на Общото събрание. Имахме оперативка през миналата седмица. Най-важният въпрос е дали ще можем да го проведем. Не е ясно дали е допустимо, спрямо новите разпоредби на министерството.

Футболистите могат да си тръгнат по всяко време. Това, че не го правят, показва чест и самосъзнание. За треньорския пост няма категорично нищо. И мен ме вълнува, но за момента е това положението.

Би трябвало Левски да е част от първенството през новия сезон. Непосредствен проблем за лиценза нямаме. Мониторинговите периоди се променят и в този ред на мисли УЕФА ни прави услуга", заяви Колев.