Треньорите на Левски и АЕК дадоха своите официални пресконференции, 24 часа преди двубоя между двата тима.

Родният гранд и кипърският тим се изправят в утре в Ларнака от 18:30, а срещата ще може да наблюдавате по Diema Sport.

Петър Хубчев заяви, че отлично е разучил съперника и е наясно със стила му. Той също така загатна, че има шанс новото попълнение Насиру Мохамед да влезе в игра, тъй като е в отлична форма. Ганаецът пристигна вчера в Левски от шведския Хакен, където в първенството вече са изминали 17 кръга. 

ова, което знаем за отбора на АЕК, е че наличието на толкова много испанци, предразполага към определен стил. Отбор, който е дисциплиниран и играе футбол. Очаква ни много тежък мач, като прибавим климатичните условия.

В последните дни хората в клуба направиха всичко възможно тези два трансфера да станат факт. Единият футболист, който е с нас, доколкото разбрах, вече има жълта карта и ще може да играе. Другият е в София. Всички други футболисти са здрави и са на разположение. Щом футболистите са в Левски, това са футболистите, които сме искали. Няколко пъти съм заявявал, че за нас всяка тренировка е важна. Нека изчакаме и тази тренировка, но мисля, че нещата около състава са ясни.

Това е най-хубавото при този трансфер (Насиру Мохамед) е, че идва от първенство, което се играе. Гледал съм го. За мен тогава той игра на по-различна позиция. Имам информация, че той играе на две или три позиции. Това дали утре ще започне като титуляр, мога да го кажа след днешната тренировка. Най-хубавото е, че той може да играе 90 минути.

Нормално е да има размяна на любезности между треньори и отбори. Не смятам, че някой от отборите има предимство. Това са неща, които малко ме интересуват. Едва ли ще ни залъже, че сме почнали с мачовете от първенството.

Статистиката малко интересува футболистите и треньорите. Едва ли това ще притесни самите футболисти. Трябва да се замислим върху силата на отбора. Всяка традиция е затова - да се нарушава.

С който и противник да играем, за мен фаворит са нашите футболисти. Уважаваме АЕК, но за мен фаворити са тези момчета, с които сме тук. Познавам достатъчно добре целия отбор на АЕК", каза Хубчев.

Неговият испански колега Иманол Идиакес не се различаваше много с казано, като сподели:

"Левски има известно предимство, тъй като започна по-рано от нас подготовка. Двата отбора са на едно ниво, така че очаквам равностоен мач. Разбира се, ние трябва да бъдем много внимателни, тъй като Левски разполага с качествени футболисти и много добре знае какво иска да постигне.

Ние се представяме много солидно у дома и моето желание е да продължим тази тенденция. Ще играем пред нашите фенове и ще се радваме на тяхната подкрепа.

Разучили сме внимателно Левски, наясно сме със силните му страни, но ние ще се опитаме да направим така, че да спечелим срещата утре вечер".