Втородивизионният и суперамбициозен Пирин стартира подготовката си за новото първенство с водосвет и няколко завърнали се в клуба големи имена.

Събитието бе уважено от кмета на град Благоевград инж. Румен Томов, председателят на Общинския съвет Андон Тодоров, както и общинските съветници Радослав Тасков, Рашко Динков, Иван Ризов, Кирил Ваклинов и др.

Президентът на клуба Ива Уорън пожела здраве и успехи на отбора, както и завръщане в елита.

Мениджърът - северноирландецът Уорън Фийни, и неговият екип изведоха 21 футболисти, след които националът Николай Бодуров, Александър Дюлгеров, Антон Карачанаков, Стилян Николов, Спас Георгиев, Джон Айна, Преслав Йорданов и Петър Петров.

"Радвам се, че съм отново у дома. Знаете, че съм роден в Благоевград и ще дам всичко, за да може Пирин да постига успехи. Привлякоха ме дългосрочния проект и европейския начин на мислене на г-жа Уорън", заяви новият лидер на отбора Бодуров.

"Красив футбол и трите точки. Това ще бъде акцентът ни през новия сезон. Ще продължим интеграцията на млади футболисти в отбора. Очакваме още нови попълнения. Не ме интересува тяхната националност, а каква работа ще вършат на терена", каза мениджърът Уорън Фийни.

На 20 юни Пирин започва подготвителен лагер в курортен комплекс "Албена". Там ще има две контроли - на 24 юни с Добруджа, а на 28-ми с Черноморец (Бургас).

Ръководството желае и започва да работи за бързо изграждане на новия сектор "В" на стадион "Христо Ботев", който да е готов за евентуалното влизане на тима в елита догодина. Въпросната трибуна ще разполага с VIP сектор, подземен паркинг, съблекални и ще е с капацитет за 2000 души.