Левски и ЦСКА спечелиха благотворителните си контроли, събраните средства от които ще отидат за пострадалите от наводненията в Карловско.

Именно в Карлово, на стадион "Васил Левски" в родния град на Апостола, столичният гранд се изправи срещу съименниците, превръщайки двубоя в истински празник за хората.

Пред доста сериозен зрителски интерес, столичният Левски съвсем логично спечели проверката, като играчите на Станимир Стоилов надвиха с 4:0 своя опонент от аматьорския футбол.

Още през първта част, когато на терена бяха наличните титуляри, "сините" от София поведоха с 3:0 чрез два гола на Ивелин Попов и един на Андриан Краев.

На почивката Станимир Стоилов изцяло смени състава си, пусна 11 юноши на терена, които също продължиха "синьото" превъзходство, като вкараха още едно попадение за 4:0, дело на Калоян Стрински.

Освен всички фенове по трибуните на стадиона в Карлово, левскарите от цялата страна имаха възможност да си закупуват вирутални билети, като средствата от тях ще отидат в помощ на пострадалите хора от наводненията в региона.

По същото време мач със същата благотворителна кампания изигра и ЦСКА, но в Панчарево, където "червените" приеха елитния Септември (София).

Мачът бе спечелен с 2:0 от ЦСКА, а по един гол в двете полувремена вкараха и двамата централни нападатели на "червените".

Първо се разписа Дюкенс Назон още в самото начало на двубоя, а в 72-ата минута заменилия го Дауда Бамба удвои, оформяйки крайното 2:0.

Основното от тези два мача обаче бе, че клубовете с двете най-големи фенски маси у нас, събраха средства за пострадалите хора.