Футболистите и треньорите на колумбийския Хуниор и аржентинския Ривър Плейт се превърнаха в неволни жертви на полицията по време на срещата помежду им от Копа Либертадорес.

Властите в град Баранкийя се опитаха да разпръснат демонстранти, събрали се пред стадиона за протест срещу правителството и полицейската бруталност, като за целта използваха сълзотворен газ.

Полицаите обаче изглежда не бяха преценили, че може да има друга развръзка, а именно газът да стигне до терена.

В крайна сметка се случи точно това, а футболистите бяха принудени да прекратят загрявката си, а след това и самият мач бе спиран поради същата причина.

По време на телевизионното предаване се чуваха бомби и сирени, а кадрите, които се разпространиха в интернет, бяха доста страшни. На тях се вижда как полицаи преследват демонстранти по улиците и ги обстрелват.

Мачът приключи при резултат 1:1, а друг двубой от турнира, отново на колумбийска територия, между Атлетико Насионал и уругвайския Насионал започна с час закъснение поради сходни причини. Миналата седмица от КОНМЕБОЛ, конфедерацията на Южна Америка, преместиха мачове от Колумбия в Парагвай и Еквадор именно поради протестите.

По-притеснителното в случая е това, че следващия месец предстои Копа Америка, а 15 мача от най-стария международен турнир в света трябва да се проведат именно в Колумбия, където ситуацията е всичко друго, но не и стабилна.