Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде интервю, в което говори за развитието на клуба, както и за трансферите, бъдещето и вижданията си за отбора. Той стори това не пред кой да е, а пред легендата на каталунците Христо Стоичков. Камата продължава да обикаля света, за да говори с някои от най-интересните личности в съвременната игра.

"Определно бих казал, че съм спокоен. Както за трансферите, така и за ситуацията в клуба. Искаме да сглобим конкурентоспособен отбор и да дадем на Шави всичко, от което се нуждае. Смятам, че вървим в правилната посока. Моята мечта е Барселона отново да бъде световна сила и работим точно в тази насока. Ако икономиката не се възстанови, то задачата ни няма да бъде лесна. Засега се справяме, но изглежда ще трябва да работим дори още по-здраво. Футболът не чака никого, така че се налага да действаме. С Дембеле, РАфиня, Левандовски, Кесие, Обамеянг, Феран Торес... нещата изглеждат добре", коментира шефът на "лос кулес".

Той не пропусна да обърне и специално внимание на Роберт Левандовски, когото определи като "машина за голове".

"Мисля, че Левандовски е този тип играч, който би се харесал на Йохан Кройф. Печелил е "Златната обувка" няколко пъти и е гаранция за голове. А всеки голям отбор се нуждае от подобен играч в предни позиции", каза Лапорта.

Лева обаче няма да бъде последната лятна покупка на Барса, защото сега на дневен ред е подсилване на защитата на клуба - определено най-слабото звено през миналия сезон.

"Сега е време да поработим над защитата. Шави ни е дал списък с няколко играчи и се надявам, че ще го зарадваме", сподели още Лапорта, обещавайки още трансфери.