Собственикът на Царско село - Стойне Манолов, най-сетне внесе яснота около бъдещето на отбора, който вече трета година е член на родния елит.

С последният мач от есенния полусезон, почти всички играчи на клуба разтрогнаха своите договори, а преобладаващото мнение бе, че Царско село ще приключи участието си в елита.

От клуба, който заема последното място в класирането си тръгна и треньорът Любослав Пенев.

Пред "Тема Спорт", Стойне Манолов разкри, че клубът все пак ще доиграе сезона и Първа лига няма да остава с отбор по-малко.

"На всеки би му писнало да инвестира свои пари, и то много, а в замяна да не получава нищо. В крайна сметка обаче реших да продължим.

Ето, казвам го сега, макар че всяко решение е предпоследно, но към този момент Царско село продължава участието си в "А" група и ние няма да сме тези, които ще са причината елитът да продължи да съществува в намален формат.

Целта е да се запази мястото в елита, но няма да е на всяка цена. Искам отборът да играе добър футбол, да се харесва на хората, а ако изпаднем - ок. То тогава ще съберем сили и ще се върнем много по-силни", сподели Стойне Манолов.