Еуфория и офромна радост обхванаха Разград след доста престижния триумф на Лудогорец в квалификациите за Шампионска лига.

Родният шампион игра изключително силно, като макар да мина през изпълнения на дузпи, успя да изхвърли гръцкия гранд Олимпиакос от турнира.

Страхотното представяне и драматичният развой допринесоха за еуфорията, а хората в Лудогорец определиха тази вечер като историческа.

Първи пред камерите застана треньорът Валдас Дамбраускас, който има може би основна заслуга за начина, по който родният шампион стоеше и в двата мача срещу Лудогорец.

"Много съм щастлив, че се справихме. Не искам да коментирам реферите и техните отсъждания. Разбира се, че за футболистите не беше лесно. Трябва да разберем реферите, те се опитват да си вършат работата по възможно най-добрия начин. Всички бяха уверени при дузпите и това ме прави много горд, че имам футболисти, които са готови да решат всеки един мач и имат стоманени нерви.

Не искам да отправям послания. Олимпийските игри свършиха. Ние вече спечелихме среброто, но ще се борим за златото. Ние все още сме претенденти за златото. Уверени сме и ще направим всичко необходимо, за да спечелим златото", сподели той.

Пред камерите застана и изпълнителният директор Ангел Петричев, който определи този мач като един от най-големите в историята на Лудогорец.

"Достатъчно луда вечер, защото се поздравихме с крайния успех. Много се надявах лудостта ,която ни е необходима, да е в пълна степен, за да прескочим този гранд. Мисля, че може да наредим двубоя сред великите в нашата история. Благодаря на всички хора, които вярваха, че Лудогорец ще се върне там, където му е мястото. Честито на нашите собственици, на целия клуб, на колегите, всички, които работят денонощно за успеха на Лудогорец.

Имаме още една крачка до голямата цел. Надявам се да запазим хладен ум и да успеем да влезем в групите на Шампионската лига. Много трудно могат да се правят сравнения с предишния отбор, който влезе в групите на ШЛ. Сега това, което виждаме, много се доближава до Лудогорец, който всички искахме. Имаме нови страхотни футболисти.

Очевидно този отбор има голямо бъдеще. Трябва да си извървим пътя, да играем с големи отбори. Благодаря на нашите привърженици за атмосферата, която създадоха днес. Те бяха 12-ият играч и ни помогнаха за победата", заяви Петричев.

Най-опасният играч на тима от двата мача - Кирил Десподов, сподели:

"Благодарение на себераздаването, показахме, че имаме голямо желание да победим. Олимпиакос са добър отбор, но ние бяхме по-добри. Това за мой трансфер в Олимпиакос е в миналото. Казах, че нека свърши мачът и ще говорим, ето, победихме. Нещата се получават перфектно.

Имаме два трудни мача. Знаем за какво ще играем все пак. В съблекалнята си казахме преди мача - Каквото ще да става и ще си покажем нашата игра. Най-важното в този мач беше спокойствието. Нека се нарадваме на победата днес и ще почнем да разузнаваме Малмьо. Няма лесни мачове. В групите на Лига Европа няма да е разочарование. Каквото ще да става".